Nasz katalog (PDF - 5MB):
PPUH SOREL Sp. z o.o.
43-225 Wola, ul. Kopalniana 2
tel. 32 449 19 00 do 04
adres e-mail:
zamowienia@hurtownia-sorel.pl
Informacja
o przetwarzaniu
danych osobowych
Produkty firmy Ekoprodukt
Amarantuski orzechowe - Ekoprodukt
Amarantuski orzechowe - pyszne i chrupi±ce ciastka wypiekane z najbardziej warto¶ciowego zbo¿a na ¶wiecie - amarantusa. Wy¶mienite jako drugie ¶niadanie albo smaczna, warto¶ciowa przek±ska na ka¿d± porê dnia.
Sk³ad:
melasa buraczana, ekspandowane nasiona amarantusa, p³atki owsiane, orzeszki ziemne (12%), miazga arachidowa (11%).
Mo¿e zawieraæ ¶ladowe ilo¶ci migda³ów i sezamu.
WYSOKA ZAWARTO¦Æ ¯ELAZA I B£ONNIKA!
Amarantus ekspandowany - Ekoprodukt
Amarantus ekspandowany nazywany jest z³otem Inków.
W swoim sk³adzie zawiera:
- wiêcej wapnia ni¿ mleko,
- wiêcej ¿elaza ni¿ szpinak,
- wiêcej magnezu ni¿ czekolada,
- wiêcej b³onnika ni¿ owies,
- wiêcej nienasyconych kwasów t³uszczowych ni¿ inne zbo¿a.
Jego bia³ko jest bardziej warto¶ciowe ni¿ sojowe, skrobia bardziej lekkostrawn± ni¿ kukurydziana. Znajduj± siê w nim jeszcze: cynk, potas i fosfor.
Amarantus nie zawiera glutenu.
Sposób u¿ycia: dodatek do musli i zup mlecznych. Zalecany jako zamiennik m±ki (w ilo¶ci 10-15 %) we wszystkich domowych wypiekach i potrawach m±cznych.
Amarantus ekspandowany z melas± - Ekoprodukt
Amarantus ekspandowany z dodatkiem melasy to idealny dodatek do mleka, jogurtów, musli, wypieków i deserów, lub syc±ca przek±ska w trakcie dnia.
WYSOKA ZAWARTO¦Æ ¯ELAZA, MAGNEZU I B£ONNIKA!
Sk³ad: nasiona amarantusa, melasa buraczana (24%).
Produkt mo¿e zawieraæ ¶ladowe ilo¶ci zbó¿ zawieraj±cych gluten, orzeszków ziemnych, migda³ów i nasion sezamu.
Sposób u¿ycia: jako dodatek do mleka jogurtu, musli, deserów lub do bezpo¶redniego spo¿ycia jako s³odka, po¿ywna przek±ska.
Amarantus z miodem - Ekoprodukt
Amarantus nazywany jest z³otem Inków.
W swoim sk³adzie zawiera:
- wiêcej wapnia ni¿ mleko,
- wiêcej ¿elaza ni¿ szpinak,
- wiêcej magnezu ni¿ czekolada,
- wiêcej b³onnika ni¿ owies,
- wiêcej nienasyconych kwasów t³uszczowych ni¿ inne zbo¿a.
Jego bia³ko jest bardziej warto¶ciowe ni¿ sojowe, skrobia bardziej lekkostrawn± ni¿ kukurydziana. Znajduj± siê w nim jeszcze: cynk, potas i fosfor.
Amarantus nie zawiera glutenu, dziêki czemu spo¿ywaæ go mog± chorzy na celiakiê.
Sk³ad: ekspandowane nasiona amarantusa, syrop buraczany, miód (5%).
Sposób u¿ycia: dodatek do musli i zup mlecznych. Zalecany jako zamiennik m±ki (w ilo¶ci 10-15 %) we wszystkich domowych wypiekach i potrawach m±cznych.
Chrupi±ca gryka z migda³ami - Ekoprodukt
Chrupi±ca gryka z melas± i migda³ami to idealna propozycja na warto¶ciowe ¶niadanie lub syc±c± przek±skê. Chrupi±ca gryka to nie tylko wspania³y smak, ale tak¿e ¼ród³o warto¶ci od¿ywczych, takich jak: b³onnik i ¿elazo. Po³±czenie pe³nych ziaren gryki oraz melasy, tworzy doskona³y, s³odki przysmak.
WYSOKA ZAWARTO¦Æ B£ONNIKA!
Sposób u¿ycia: do bezpo¶redniego spo¿ycia lub jako dodatek do mleka lub jogurtu.
Sk³ad: gryka ekspandowana, melasa buraczana, migda³y (6%).
Produkt mo¿e zawieraæ ¶ladowe ilo¶ci orzeszków ziemnych, nasion sezamu i zbó¿ zawieraj±cych gluten.
Chrupki orkiszowe - Ekoprodukt
Chrupki orkiszowe polane od¿ywcz± melas±, to nie tylko propozycja na chrupkie ¶niadanie, ale tak¿e na lekk± przek±skê w ka¿dej porze dnia.
Sk³ad: ekspandowane ziarno orkiszu, melasa.
Mo¿e zawieraæ ¶ladowe ilo¶ci orzeszków ziemnych, sezamu i migda³ów.
WYSOKA ZAWARTO¦Æ ¯ELAZA!
P³atki orkiszowe - Ekoprodukt
Orkisz jest zbo¿em znanym ju¿ w staro¿ytno¶ci.
W jego sk³adzie znajdziemy równie¿ cynk, mied¼ i selen oraz witaminy A, E i D.
Sk³ad: ziarno orkiszu.
P³atki kukurydziane - Ekoprodukt
P³atki kukurydziane to idealny dodatek do mleka i jogurtów, stanowi±cy bardzo czêsto posi³ek ¶niadaniowy, lub syc±ca przek±skê w trakcie dnia.
Sk³ad:
grys kukurydziany (98,5%), ekstrakt s³odowy, sól.
Musli z amarantusem i malinami - Ekoprodukt
Musli z amarantusem i malinami to codzienna porcja witamin, czystej energii, mikro i makroelementów, b³onnika pokarmowego oraz bia³ka o wysokiej warto¶ci biologicznej. Musli nie zawiera cukru, uwalnia zawart± w nim energiê w sposób powolny i równomierny. Dziêki sk³adnikom takim jak sezam, siemiê lniane, s³onecznik czy p³atki zbo¿owe, które oddaj± energiê z opó¼nieniem, nasz organizm jest zaopatrywany w ni± jeszcze kilka godzin po posi³ku.
WYSOKA ZAWARTO¦Æ B£ONNIKA!
Sk³ad: p³atki owsiane, ekspandowane ziarno amarantusa (14%), pszenica ekspandowana, jab³ko suszone, rodzynki, melasa, siemiê lniane, malina liofilizowana (5%), ziarno sezamu, nasiona s³onecznika.
Mo¿e zawieraæ ¶ladowe ilo¶ci orzeszków ziemnych i migda³ów.
Musli z owocami - Ekoprodukt
Musli z owocami to codzienna porcja witamin, czystej energii, mikro i makroelementów, b³onnika pokarmowego oraz bia³ka o wysokiej warto¶ci biologicznej. Jest to wyj±tkowo zrównowa¿ona mieszanka naturalnych sk³adników wspomagaj±cych aktywny tryb ¿ycia.
Musli nie zawiera cukru, uwalnia zawart± w nim energiê powoli i równomiernie.
Dziêki sk³adnikom takim jak sezam, siemiê lniane, s³onecznik czy p³atki zbo¿owe, które oddaj± energiê z opó¼nieniem, nasz organizm jest zaopatrywany w ni± jeszcze kilka godzin po posi³ku.
Sk³ad: p³atki owsiane, p³atki pszenne, p³atki ¿ytnie, p³atki jêczmienne, owoce (27%: rodzynki, morele suszone, jab³ko suszone, malina liofilizowana), melasa, cynamon.
Musli Kolumba - Ekoprodukt
Musli Kolumba to wyj±tkowo zrównowa¿ona mieszanka naturalnych sk³adników wspomagaj±cych aktywny tryb ¿ycia. Musli nie zawiera cukru, uwalnia zawart± w nim energiê w sposób powolny i równomierny.
Amarantus nie zawiera glutenu.
Sk³ad:
p³atki kukurydziane,ry¿ ekspandowany, ekspandowane nasiona amarantusa, syrop buraczany, rodzynki, proso ekspandowane, malina liofilizowana, miód, kakao.
Chrupi±ce musli z melas± - Ekoprodukt
Chrupi±ce musli z melas± to prawdziwa rozkosz kulinarna. To codzienna porcja witamin, czystej energii, mikro- i makroelementów, b³onnika pokarmowego oraz bia³ka o wysokiej warto¶ci biologicznej.
Jest to wyj±tkowo zrównowa¿ona mieszanka naturalnych sk³adników wspomagaj±cych aktywny tryb ¿ycia. Po³±czenie p³atków zbo¿owych oraz melasy, stanowi±cej bogactwo ³atwo przyswajalnych minera³ów, tworzy doskona³y, s³odki przysmak, który oddaje energiê z opó¼nieniem, przez co nasz organizm jest zaopatrywany w ni± jeszcze kilka godzin po posi³ku.
Sk³ad: melasa, p³atki owsiane, m±ka pszenna graham, olej palmowy, rodzynki, p³atki kukurydziane, jab³ko suszone, amarantus ekspandowany, pszenica ekspandowana, wiórki kokosowe, ziarno sezamu, siemiê lniane, jajko w proszku, ¶rodek spulchniaj±cy (wodorowêglan amonu).
Produkt mo¿e zawieraæ ¶ladowe ilo¶ci orzeszków ziemnych, mleka i migda³ów.
Owsianka królewska - Ekoprodukt
Owsianka królewska stanowi idealny pomys³ na prawdziwie królewskie ¶niadanie. Owsianka poza doskona³ym smakiem charakteryzuje siê równie¿ wysok± zawarto¶ci± cennych sk³adników od¿ywczych, takich jak: ¿elazo, b³onnik, magnez oraz wapñ. Bogactwo tych warto¶ci zawdziêcza m.in. ziarnu amarantusa, które jest niezmiernie cennym zbo¿em czêsto nazywanym z³otem Inków.
WYSOKA ZAWARTO¦Æ ¯ELAZA I B£ONNIKA!
Sposób u¿ycia: jako dodatek do mleka.
Sk³ad: p³atki owsiane, ekspandowane nasiona amarantusa, jab³ko suszone.
Produkt mo¿e zawieraæ ¶ladowe ilo¶ci orzeszków ziemnych, migda³ów i nasion sezamu.
Otrêby - Ekoprodukt
• Otreby orkiszowe 200G
• Otreby owsiane 250G
• Otreby pszenne pra¿one 100G
• Otreby ¿ytnie 250G
Otrêby s± produktem bogatym w witaminy i minera³y oraz b³onnik.
Mog± stanowiæ dodatek do jogurtu, mleka, musli, p³atków, zup i sa³atek. Korzystne jest zast±pienie otrêbami czê¶ci m±ki w domowych wypiekach i potrawach m±cznych.
M±ka amarantusowa pra¿ona - Ekoprodukt
M±ka amarantusowa u¿ywana jest dla wzbogacenia warto¶ci od¿ywczej wypieków i innych potraw. Mo¿na ni± zast±piæ do 20% m±ki pszennej.
Nasiona amarantusa (inaczej: szar³atu), nazywanego z³otem Inków, zawieraj± wiêcej wapnia ni¿ mleko, wiêcej ¿elaza ni¿ szpinak, wiêcej magnezu ni¿ czekolada, wiêcej b³onnika ni¿ owies i bia³ko bardziej warto¶ciowe ni¿ sojowe.
Nie zawiera glutenu.